Van der Valk – nieuwe muziekinstallatie

“We willen ons hotel neerzetten als een landelijk hotel, waarin we de rust combineren met een, van binnen, heel modern bedrijf met hoogwaardige service en luxe. We hebben een vernieuwde menukaart en werken voor 99% met verse ingrediënten. Bij Van der Valk verzorgen we onze gasten goed. We kijken steeds naar nieuwe mogelijkheden om het onze gasten naar de zin te maken. Op de hotelkamers zijn we bijvoorbeeld bezig met streaming, zodat onze gasten op de tv Netflix kunnen kijken en muziek streamen. Dit is in een hotel complexer dan thuis. We gebruiken er een nieuwe technologie voor en zijn het eerste hotel in het Noorden die dit kan aanbieden.”

Dicht bij het hoofdkwartier van HOF in Haren staat in Westerbroek al sinds mensenheugenis het exclusieve Van der Valk Hotel Groningen-Westerbroek. Dit hotel koos onlangs voor de dienstverlening van HOF bij het leveren van een nieuwe muziekinstallatie. We zijn in gesprek met Lorenzo van der Valk:

“We leveren moderne, goede service. En tegelijkertijd die rust van dit klassieke gebouw in een landelijke omgeving. Dat is een contrast wat we koesteren. En de muziek is een belangrijk onderdeel van de beleving.”

“De apparatuur was aan vervanging toe. We wilden graag goed geluid en dat geluid op maat kunnen aanpassen aan verschillende gelegenheden. Hof heeft alle audio bij Van der Valk Hotel Groningen – Westerbroek vervangen. En hij heeft het interactiever gemaakt. Zodat we in de verschillende zalen, onder andere met de app, aan elke wens van onze gasten tegemoet kunnen komen.”

“Goede muziek en geluid zijn een belangrijk onderdeel van de beleving in ons hotel.” ‘HOF was geweldig. Ze dachten goed mee over de kwaliteit én de prijs.”

Bart Hof licht toe: “Van der Valk wilde de beleving verbeteren. We hebben de familie Van der Valk op de zaak uitgenodigd voor een luistersessie van diverse Yamaha luidsprekers. De verschillende ruimten zijn in zones verdeeld, zodat we de geluidsbronnen, het volume en de klank apart kunnen regelen. Elke zaal heeft een eigen aansluiting op de centrale apparatuur. En naast de digitale bediening kunnen ze het geluid nu ook draadloos bedienen.”

Lorenzo van der Valk: “Hof was geweldig. We hebben onze vraag neergelegd en ze dachten goed met ons mee. Zowel over de kwaliteit als over de prijs. We hebben dat samen op maat ingericht. Daarna volgde de implementatie, waarbij Hof ook de samenwerking met onze elektrotechnische partner begeleidde. Dat is allemaal heel keurig, strak en goed gedaan. Alle wensen tussendoor werden gelijk opgepakt en uitgevoerd.”

“We werken al een tijd met HOF. We wisten al dat HOF Audiovisueel service en kwaliteit leverde. We hadden nog wel wat andere offertes opgevraagd, maar HOF kwam als beste uit de bus. En nu kunnen we hier weer jaren vooruit!”

Portfolio