Doopsgezinde Gemeente Groningen

Aan de Oude Boteringestraat in Groningen staat, wat verscholen tussen de imposante gevels, de kerk van de Doopsgezinde Gemeente Groningen. Al eeuwenlang. Vroeger een houten schuilkerk, verscholen achter een woonhuis. Sinds 1815 een stenen gebouw.

“Ik ben nu een jaar of 11 koster in deze actieve kerk met ongeveer 170 leden en belangstellenden. Elke zondag hebben we hier een dienst. Ons gebouw is multifunctioneel en we verhuren de zalen ook regelmatig”, vertelt Nynke Dijkstra.

“Onze ringleiding bromde.” Een ringleiding is een voorziening die ervoor zorgt dat slechthorenden met een hoortoestel het geluid horen. “Dus ik belde Bart Hof. HOF is hier al ruim 20 jaar actief. Het bedrijf leverde de oorspronkelijke geluidsinstallatie en hij kent de situatie hier heel goed. Dus Bart kwam, deed onderzoek en verving onze ringleidingversterker. Het geluid is nu weer optimaal.”

Eenvoudiger

“We zijn in onze kerk afhankelijk van vrijwilligers. Ook voor het bedienen van de geluidsapparatuur. Als mensen een mengpaneel met heel veel knopjes zien dan schikt dat ze af. We wilden dat dus graag wat eenvoudiger hebben”, vervolgt Nynke. “Een eenvoudige audiomixer was onze volgende wens.”

Bart Hof: “We hebben een Yamaha MTX-3 processor geïnstalleerd. Daar hebben we alle instellingen in gezet. De bediening doen ze nu draadloos met een iPad waar alle noodzakelijke knoppen op zitten.” Volgens Nynke is het nu zó eenvoudig dat je het geluid bij wijze van spreken alleen maar aan en uit hoeft te zetten.

Behulpzaam en betrokken

“HOF is een top bedrijf. Ze zijn klantvriendelijk en hebben veel verstand van zaken, zijn behulpzaam en betrokken. Na de installatie was Bart bij de eerste kerkdienst zelf aanwezig. En de volgende dienst is hij er weer. Om er zeker van te zijn dat alles werkt en dat we er zelf probleemloos mee kunnen werken. Dat is fijn voor onze vrijwilligers. Voor de kerkgangers, en ook voor de mensen die thuis meeluisteren via de livestream. Het klinkt allemaal even goed. Bart Hof zorgt dat het goed komt. Daarom zou ik HOF zeker aanbevelen bij andere kerken!”

“HOF heeft verstand van zaken. Is behulpzaam en betrokken.”

“Bart Hof zorgt dat het goed komt!”

“HOF is klantvriendelijk en heeft veel verstand van zaken.”

Meer nieuws