MARUG Conference 2024 verliep op rolletjes

Joyce Lippus en Zoë Henzen, twee organisatoren van MARUG Conference 2024, vertellen over hun ervaringen met het grootste student marketing evenement van Nederland. Het evenement brengt studenten en bedrijven samen voor een dag vol inspiratie en netwerkmogelijkheden, ook dit jaar ondersteund door de technische expertise van HOF.

Joyce legt uit: “De MARUG Conference is een marketing congres, onderdeel van MARUG, de marketing studievereniging van de Rijksuniversiteit. Elk jaar organiseren we dit om studenten in contact te laten komen met bedrijven via workshops en lezingen. Dit jaar draaide het om nieuwe technologieën zoals AI en de invloed daarvan op marketing.”

Zoë vult aan over de organisatie: “Elk jaar wordt de organisatie door een nieuwe groep studenten opgepakt. Wij begonnen in juni met een groep van zes, en later sloten vier extra leden zich aan voor ondersteunende taken. We hebben een groot overdrachtsdocument en goede contacten met eerdere organisatoren om ons te helpen.”

Het eindresultaat was professioneel en overtrof onze verwachtingen dankzij de extra verlichting en visuele effecten.

Over de benodigde technische faciliteiten zegt Joyce: “Dit jaar hadden we het congres in de Kinepolis zaal. We hadden een groot scherm, microfoons en speciale verlichting nodig om de marketing sfeer te versterken. We wilden ons onderscheiden door visuele effecten, wat HOF perfect heeft gerealiseerd.”

Zoë vertelt hoe ze bij HOF terechtkwamen: “Vorig jaar was het congres ook in de Euroborg en werd HOF betrokken bij de technische ondersteuning. Het was een logische keuze om dit jaar weer met hen samen te werken.”

De samenwerking met HOF verliep erg goed: “Onze eerste ontmoeting met Bart Hof was op de locatie van het congres in de Kinepolis bioscoop. We bekeken de zaal, bespraken onze ideeën en maakten een moodboard. Bart dacht mee over wat mogelijk was binnen ons budget. De samenwerking verliep soepel, vooral in de aanloop naar het congres. Bart had overal veel kennis van en hielp ons goed met de technische aspecten.”

Zoë kijkt tevreden terug op het eindresultaat: “Het eindresultaat was heel positief. De extra verlichting maakte echt een verschil en alles verliep op rolletjes. Het zag er professioneel uit en overtrof onze verwachtingen.”

“Bart Hof is zeer professioneel en denkt goed mee. Bijvoorbeeld, toen een spreker iets anders wilde met hun slides, regelde Bart direct het contact. Hij begrijpt dat wij geen technische kennis hebben en biedt de nodige ondersteuning.”

Op de vraag of ze in de toekomst weer met HOF zouden samenwerken, klinkt het antwoord zonder aarzeling: “Zeker weten. De samenwerking was zeer prettig en volgend jaar zal HOF ook weer betrokken zijn bij het congres.”

Het was een geweldige ervaring om een heel jaar naar een dag toe te werken en alles goed te zien verlopen.

Portfolio