Kramer VIA – draadloos presenteren

Kramer VIA biedt de mogelijkheid van eenvoudig draadloos presenteren tot uitgebreid samenwerken en “Whiteboard”. (afhankelijk van het model dat u gebruikt) Dit kan vanaf elk draadloos device (laptop, ipad, iphone, android, tablet. etc.)

VIA – aanmelden

Maak verbinding met het lokale wifi-netwerk.

U opent de VIA app op uw device.

Op het beeldscherm staat de ´Room Name´ en een unieke ‘Code’. Vul deze gegevens in. Ook is er een mogelijkheid om de QR code te scannen, dan krijgt u ook verbinding.

Druk op ‘Tap to Present’ en de presentatie is gestart.

VIA – app installeren

Om te kunnen presenteren heeft u de VIA-app nodig. Deze is makkelijk te installeren door de ‘Room Name’ van de VIA in de browser in te geven. Dan opent zich een blauw scherm.

Klik op ‘Install VIA’. Na installatie start de VIA-app.

De VIA-app blijft op uw device. U kunt de volgende keer, eventueel op een andere locatie, eenvoudig draadloos presenteren.

VIA – Ipad gebruikers Gemeente Groningen en NBK

Installeer vanuit de app store de Kramer VIA app op uw Ipad. Open de app en vul/scan de ‘Room Name’ in en maak verbinding door de code in te voeren.

Hierna opent u op de Ipad de ‘Synchrone Weergave’ en zie je de ‘Room Name’ staan. Start de Synchrone weergave en je presenteert op het beeldscherm.

Toelichting: De VIA app legt de basis binnen het gemeentelijk netwerk om de Ipad optimaal te kunnen gebruiken. Het is niet mogelijk om binnen het netwerk rechtstreeks van ‘Synchrone weergave’ gebruik te maken.

VIA – touch bediening

Als u een touch-beeldscherm gebruikt kunt u de bediening van uw laptop op het beeldscherm overnemen. Dit is handig bij bijvoorbeeld presentaties. Dit moet u wel even per sessie aanzetten.

Als u presenteert klik dan op ‘show options’ en klik op ‘enable control’.

VIA – instructie op YouTube

How To Get Connected To VIA

How To Use TRUE Collaboration With VIA

How To Use VIA’s Whiteboard Feature