De Kramer VIA biedt de mogelijkheid voor eenvoudig draadloos presenteren, vanaf elk draadloos device (laptop, ipad, iphone, android, etc.), tot uitgebreid samenwerken en “Whiteboard”. (afhankelijk van het model dat u gebruikt)

Gebruiksaanwijzing Draadloos Presenteren (beknopt)

Op ‘HDMI 1’ is de VIA  aangesloten. Als eerste moet u zich aanmelden op het lokale WiFi netwerk.

Aanmelden

U opent de VIA app. Op het scherm staat de ´Room Name´ en een unieke ‘Code‘. Vul deze gegevens in. Ook is er een mogelijkheid om de QR code te scannen, dan krijgt u ook verbinding.

 Druk op ‘Presenting‘ en de presentatie is gestart.

VIA-app installeren

Om te kunnen presenteren heeft u de VIA-app nodig. Deze is makkelijk te installeren door de ‘Room Name’ van de VIA in de browser in te geven. Dan opent zich volgend scherm.

Klik op ‘Install VIA’. Na installatie kunt u eenvoudig presenteren. De app blijft op uw laptop. U kunt de volgende keer, eventueel op een andere locatie, eenvoudig presenteren.

Installeren VIA app op laptops van de Gemeente Groningen

Als u de app niet kunt installeren dan moet u even contact opnemen met de Servicedesk. De Servicedesk medewerker kan dan Werkplekbeheer inschakelen. Deze zal dan langs komen om de installatie van de VIA-app bij het scherm voor u te regelen.

Ipad gebruikers Gemeente Groningen en NBK

Installeer vanuit de app store de Kramer VIA app op uw Ipad. Open de app en vul/scan de ‘Room Name’ in en maak verbinding door de code in te voeren.

Hierna open je op de Ipad de ‘Synchrone Weergave’ en zie je de ‘Room Name’ staan. Start de Synchrone weergave en je presenteert op het beeldscherm.

Toelichting: De VIA app legt de basis binnen het gemeentelijk netwerk om de Ipad optimaal te kunnen gebruiken. Het is niet mogelijk om binnen het netwerk rechtstreeks van ‘Synchrone weergave’ gebruik te maken.

Youtube

Op Youtube staan diverse instructie filmpjes:

How To Get Connected To VIA

How To Use TRUE Collaboration With VIA

How To Use VIA’s Whiteboard Feature

Toelichting: Wij passen deze informatie regelmatig aan om het gebruik van draadloos presenteren zo eenvoudig mogelijk te maken.  We wensen je veel plezier en functioneel werken met de apparatuur en software.

Disclaimer

Gebruik van het Touchscreen
We adviseren om met behulp van twee bijgeleverde ‘pennen’ op het scherm te schrijven of tekenen. Druk daarbij niet te hard op het scherm. Bij te hard drukken blijven strepen achter. Het scherm schoonmaken kan met een zachte doek.