Kramer VIA – draadloos presenteren

Kramer VIA biedt de mogelijkheid van eenvoudig draadloos presenteren tot uitgebreid samenwerken en “Whiteboard”. (afhankelijk van het model dat u gebruikt) Dit kan vanaf elk draadloos device (laptop, ipad, iphone, android, tablet. etc.)

VIA – aanmelden

Maak verbinding met het lokale wifi-netwerk.

U opent de VIA app op uw device.

Op het beeldscherm staat de ´Room Name´ en een unieke ‘Code’. Vul deze gegevens in. Ook is er een mogelijkheid om de QR code te scannen, dan krijgt u ook verbinding.

Druk op ‘Tap to Present’ en de presentatie is gestart.

VIA – app installeren

Om te kunnen presenteren heeft u de VIA-app nodig. Deze is makkelijk te installeren door de ‘IP-adres’ van de VIA in de browser in te geven. Dan opent zich een blauw scherm.

Klik op ‘Install VIA ‘. Na installatie start de VIA-app.

De VIA-app blijft op uw device. U kunt de volgende keer, eventueel op een andere locatie, eenvoudig draadloos presenteren.

Voor MacBook en ChromeBook zie de informatie verder op de pagina.

MacBook

Als u schermdelen opent ziet u de VIA. Op het scherm komt een toegangscode welke u ingeeft. Daarna kunt u presenteren.

ChromeBook

In de PlayStore zoeken naar de VIA-app. Deze installeren en openen. Op het scherm komt een toegangscode welke u ingeeft. Daarna kunt u presenteren.

VIA – touch bediening

Als u een touch-beeldscherm gebruikt kunt u de bediening van uw laptop op het beeldscherm overnemen. Dit is handig bij bijvoorbeeld presentaties. Dit moet u wel even per sessie aanzetten.

Als u presenteert klik dan op ‘show options’ en klik op ‘enable control’.