Pete Hoekstra bij de Commerciele Clubs

Drie Commerciële clubs uit Groningen, Friesland en Drenthe kunnen samen honderden ondernemers uit het hele Noorden op de been brengen. Samen boden ze de Amerikaanse ambassadeur een stijlvol onthaal, waarmee ze een mooi visitekaartje af hebben gegeven van de Noord-Nederlandse economie.

Dit alles was te zien tijdens een bijzondere bijeenkomst op het Suikerunieterrein in Groningen. Die avond was de Commercieele Club Groningen gastheer van een bijeenkomst van commerciële clubs, mede georganiseerd door CC Assen en Friese Zaken.

De belangstelling voor het evenement was zeer groot en dat de zaal aan de lippen hing van Pete Hoekstra, die vakkundig en met respect werd ondervraagd door verslaggeefster Liselotte Schüren van het Dagblad van het Noorden.

Overigens was ook de nieuwe burgemeester van Groningen, Koen Schuiling, van de partij waarmee hij de waarde van het evenement onderstreepte. ‘Ik feliciteer de Commerciële Clubs met dit initiatief. We moeten nog veel meer samenwerken in het Noorden. Wat dat betreft zou het goed zijn om naast de Groningse, Friese en Drentse ondernemersprijs ook een Noordelijke Ondernemersprijs in te stellen’, aldus burgemeester Schuiling.

Dat Pete Hoekstra een interessante gastspreker was, lag ook aan het feit dat de ambassadeur 65-jaar daarvoor was geboren in Huize Tavenier in Groningen. Hij is dus een geboren Stadjer, al kwamen zijn ouders uit Bedum en vertrok hij als klein kind naar de Verenigde Staten, naar de plaats Holland in Michigan. Hoe vaak krijgen we top-sprekers uit de internationale politiek te zien waarvan de wieg in Groningen stond?

In Nederland staat Hoekstra bekend als de ambassadeur die door Donald Trump werd aangesteld. Het was dan ook opmerkelijk dat Hoekstra aangaf een totaal ander persoon te zijn dan Trump. Dat is volgens hem iemand uit New York, waar ze veel meer dan in andere staten recht voor z’n raap zijn. ‘Ik heb niet dezelfde stijl als Donald Trump. Ik ben zelf van west-Michigan, waar je onze stijl kunt omschrijven als “Dutch-nice”’, vertelde Hoekstra.

Maar inhoudelijk bleek hij het toch grotendeels eens met de Amerikaanse president, die volgens hem zijn uiterste best doet om het ondernemers zo gemakkelijk mogelijk te maken. Iets waar ze volgens hem in Brussel nog veel van kunnen leren.

Sneltekenaar en illustrator Corien Bögels heeft van de gezamenlijke bijeenkomst van onze clubs op 15 oktober jl. een prachtig beeldverslag gemaakt.

De uitdaging van deze unieke locatie is de akoestiek van de ruimte. HOF heeft naast het verzorgen van specifiek geluid en het licht ook akoestische maatregelen genomen. Hierdoor was de spraakverstaanbaarheid en kwaliteit van het geluid optimaal.

Meer Eventsupport-portfolio