Opening station Eemshaven

Koning Willem Alexander opende woensdag 20 juni officieel de spoorlijn Roodeschool – Eemshaven en het station Eemshaven. De koning onthulde samen met twee kinderen van het eiland Borkum en uit de gemeente Eemsmond een plaquette.

HOF verzorgde de technische productie tijdens het evenement.

De trein rijdt sinds eind maart dagelijks al een aantal keren door van Roodeschool naar het station Eemshaven. Dit station is het nieuwe meest noordelijke station in ons land, meldt provincie Groningen.

Betere bereikbaarheid

Met het doorrijden van de trein zijn de Eemshaven en het Duitse eiland Borkum beter bereikbaar met het openbaar vervoer. De dienstregeling van de trein en de veerboot zijn op elkaar afgestemd. Hiervoor is het bestaande spoor met drie kilometer nieuw (buitendijks) spoor verlengd en is ongeveer 4,3 kilometer bestaand goederenspoor tussen Roodeschool en Eemshaven geschikt gemaakt voor personenvervoer.

Het station van Roodeschool is verplaatst en in de Eemshaven kwam een nieuw station. Dit is mogelijk gemaakt door: het Rijk, de provincie Groningen, AG EMS, ProRail, Arriva Nederland, Groningen Seaports, de gemeente Eemsmond, Stadt Borkum, Landkreis Leer, EDR/Land Niedersachsen, de Kamer van Koophandel Noord en Interreg IV-A/ EFRO.

Meer Eventsupport-portfolio