Jacques J. de musical

De musical over een kleine jongen uit Groningen die een grote man werd in Nederland. GOOV Muziektheater brengt met live orkest het verhaal van Jacques J. d’Ancona, wiens leven verweven is met musical, voetbal en kleinkunst. De première is aan de vooravond van zijn tachtigste verjaardag.

Een mix van historische feiten en journalistieke bevindingen over de oorlogsjaren in Groningen, het Nieuwsblad van het Noorden, RTV Noord, de studio’s in Aalsmeer, Be Quick en natuurlijk FC Groningen komen voorbij in deze verrassende voorstelling. Dit alles in de voor Jacques vertrouwde Stadsschouwburg, waar voetbal en cultuur voor één keer samenkomen op de middenstip!

Comité van Aanbeveling:

De heer Joop van den Ende, Nederlands mediamagnaat op het gebied van televisie en musical. Bij hem, bij de Soundmixshow, is Jacques J. d’Ancona zijn landelijk carrière begonnen. Vele, zo niet alle, VandenEnde-musicals heeft d’Ancona gerecenseerd.

De heer Hans Nijland, algemeen directeur FC Groningen, de club waar Jacques d’Ancona zich mee verbonden voelt en veel voor goede doelen doet. D’Ancona zit nu al 60 jaar in het scheidsrechtersvak en heeft gefloten voor het amateurveld.

De heer Pieter Sijpersma, hoofdredacteur Dagblad van het Noorden, de krant waar Jacques J. d’Ancona nog altijd werkt en waar hij groot geworden is.

De heer Mischa van den Berg, hoofdredacteur RTV Noord. Bij RTV Noord heeft Jacques d’Ancona vele programma’s gemaakt.

Meer Eventsupport-portfolio