Opening Circus Parkeergarage

Automobilisten die parkeergarage Circus aan de Korreweg inrijden, zien sinds kort een ongeveer 500 vierkante meter groot kunstwerk van Klaas Lageweg.

Wethouder Paul de Rook van Cultuur onthulde het kunstwerk vrijdag 23 november. De voorstelling maakt een verbinding tussen de naam van de parkeergarage en de historie van haar omgeving. Waar nu parkeergarage Circus staat, was voorheen het Circusterrein. Tot in de jaren ’90 streken hier circussen neer. Op de foto het Franse paardencircus Alexis Gruss.

Parkeergarage Circus is sinds 2002 in gebruik. Na vijftien jaar is in 2017 en 2018 groot onderhoud uitgevoerd. De ingang van de parkeergarage moest ook geschilderd worden. Hierbij heeft de gemeente van de nood een deugd gemaakt en is de entree met het kunstwerk een stuk aantrekkelijker gemaakt.

We hebben uitsluitend positieve reacties op de onthulling. Ik kan ook niet anders zeggen dan dat we erg tevreden zijn over de wijze waarop jullie het evenement hebben vormgegeven en uitgevoerd. De samenwerking was ook erg prettig.

Meer Eventsupport-portfolio