Perfect beeld en geluid voor een uniek orgel

In 1733 bouwde Albertus Anthoni Hinsz in de Petruskerk in Leens een imposant instrument. Het Hinsz-orgel kreeg een kenmerkende briljante klank die nu, 288 jaar later, wereldwijd geliefd is.
De Stichting Hinszorgel Leens organiseert al meer dan 50 jaar lang orgelconcerten.

Bestuurslid Albert Rodenboog: “Bij de recente renovatie van het orgel hebben we nagedacht over entourage en bereik. Dat bereik is sinds dit voorjaar wereldwijd!”

“Met onze ‘Concertzaal 2.0’ maken we het mogelijk om het orgel te beleven met perfect beeld en geluid. In de kerk zelf kunnen de bezoekers kijken naar beelden van het orgel en de organist. Maar ook op afstand beleef je het Hinszorgel nu optimaal.”

“Het orgel in deze kerk staat bekend om zijn unieke klank en de bijzondere akoestiek. En het ziet er prachtig uit. Toen we nadachten over het digitaliseren van de concerten, wisten we dat we niet naar de goedkoopste, maar naar de beste leverancier moesten zoeken. We kwamen via via uit bij Bart Hof. Hij kwam meerdere keren naar Leens want hij wilde onze wensen weten. En hij kwam luisteren naar het orgel. Uiteindelijk maakte hij een voorstel en besloten wij om Hof de opdracht te geven. Hij had het beste idee en kwam met hoge kwaliteit. Hij realiseerde ons idee voor de Concertzaal 2.0!

State of the Art

“Inmiddels hebben we de eerste concerten gehad en zijn de deskundigen zonder uitzondering lovend over de gebruikte apparatuur en de kwaliteit van de streams,” zegt Albert Rodenboog.

“Ook organisten die normaal niet enthousiast zijn over livestreams gaan er nu anders over denken. Het klinkt fantastisch en het beeld is heel goed. Met drie camera’s en twee nauwelijks zichtbare microfoons hoog in de gewelven van de kerk verwonderen we muziekliefhebbers en professionals over de hele wereld!”
Duurzaam

Onze stichting wil duurzaam kwaliteit leveren. Eigenlijk net als Bart Hof. Onze livestream is van veel hogere kwaliteit dan Youtube. De stream loopt via een eigen kwaliteitsnetwerk van Hof en zit achter een betaalmuur. Bezoekers betalen om mee te kunnen kijken en luisteren. Dat kan niet voor niets. Onze stichting moet geld genereren voor onderhoud van het orgel en de apparatuur.
Ambachtelijke vakman

Wij zijn lovend over de samenwerking met Hof. Als er iets moet gebeuren denkt Bart goed mee. Hij kan ons desgewenst zelfs op afstand assisteren. En hij zorgt voor de livestreams. We hoeven ons dankzij Hof nergens zorgen over te maken. Het is een ambachtelijke vakman die er persoonlijk voor zijn klanten is. We zijn ontzettend blij met onze keuze!

Zelf een livestream meemaken? Kijk op hinszorgelleens.nl.

“Met ons beeld en geluid verwonderen we muziekliefhebbers en professionals over de hele wereld!”
“De deskundigen zijn lovend over de kwaliteit.”

“Het klinkt fantastisch en het beeld is heel goed!”

“Een ambachtelijk vakman die er persoonlijk voor zijn klanten is!”

Meer Audiovisueel-portfolio