High Wine Openluchtconcert

In de wijde omgeving regende het pijpenstelen, maar op landgoed De Wilmersberg in De Lutte bleef het nagenoeg droog. Het enige wat daar rijkelijk vloeide was de wijn, tijdens de achtste editie van het razendpopulaire High Wine openluchtconcert van het Orkest van het Oosten.

Bezoekers konden ongestoord luisteren naar de muziek van Orkest van het Oosten, die samen met ​​ZO! Gospel Choir op de bühne stond. Een multi-etnisch koor dat onder leiding staat van de bekende zangeressen Shirma Rouse en Berget Lewis.

Tussen de bekende musici van het orkest zat een aantal nieuwe gezichten. Door een fusie met het Gelders Orkest is de samenstelling van het Orkest van het Oosten vanaf deze zomer veranderd. Hoe dit zou uitpakken tijdens het jaarlijkse openluchtconcert? „Ik denk niet dat het publiek er iets van merkt, alleen de echte Twentenaar zal het misschien opvallen.”

Achteraf pakte het perfect uit. „Ze brachten gezamenlijk een heel goede energie. En dat bleek ook wel uit de enthousiaste reacties van de bezoekers.”

Zo’n duizend muziekliefhebbers genoten van gospel-, R&B- en popmuziek, waaronder nummers als Man in the Mirror en Lean on me, maar ook klassieke nummers werden ten gehore gebracht.

Met zo’n duizend bezoekers is het concert steevast uitverkocht.

Groter moet het niet worden. We vinden het belangrijk om die kneuterigheid een beetje te bewaren. De kwaliteit is geweldig, maar qua opzet moet het wel enigszins Twents blijven.

Meer Eventsupport-portfolio