Geluid GOOV musical Jacques J.

Door: Haren de Krant – Hein Bloemink

Bart Hof uit Haren verantwoordelijk voor prachtig geluid in musical “Jacques J.”

Op 14 september is de première in de Stadsschouwburg van de musical ‘Jacques J.’ over het werk en leven van Jacques d’Ancona, die tachtig jaar wordt. Het is een grote productie waar vanzelfsprekend de hoogste eisen worden gesteld aan zang en spel. Maar die zijn weer geheel afhankelijk van goede geluidstechniek. En juist voor dat aspect is Harenaar Bart Hof (foto) verantwoordelijk. “Het is een omvangrijke productie”, zegt hij. “Op het podium komen wel 35 mensen met een zendermicrofoon en er speelt een orkest.” Bart maakte het geluidsontwerp en zal tijdens alle voorstellingen zelf aan de knoppen zitten. Wat dertig jaar geleden begon met een mengpaneel op een zolder in Oosterhaar, krijgt nu een vervolg op dit hoge niveau.

Bart Hof heeft trouwens al jaren zijn eigen bedrijf (Hof Eventsupport & AV), dat nog steeds is gevestigd aan het Felland in Haren. Maar Hofs expertise wordt gevraagd in alle delen van het land, waar de organisaties van grote evenementen en shows rekenen op zijn kennis en kunde. “Maar het is vooral de ervaring van vele jaren waar ik veel aan heb”, zegt Bart Hof. Hij ziet de musicalreeks ‘Jacques’ als een grote uitdaging die gezonde spanning met zich meebrengt. “Ik heb heel wat zitten programmeren. De show bestaat uit veel facetten en alles heeft zijn eigen geluid nodig. Iedere situatie programmeer ik, zodat ik tijdens de show op veel minder knoppen hoef te drukken.”

OVER DE VOORSTELLING
Die is een mix van historische feiten en journalistieke bevindingen over Groningen in de oorlog, het Dagblad van het Noorden, RTV Noord, de studio’s van Aalsmeer en natuurlijk FC Groningen komen voorbij in deze verrassende voorstelling. Dit alles in de voor Jacques welbekende Stadsschouwburg met live orkest, waar voetbal en cultuur voor één keer samenkomen op de stip!

Speeldata Stadsschouwburg Groningen
14 september 2017 t/m 17 september 2017
Donderdag 14 september, 20.15 uur première
Vrijdag 15 september, 20.15 uur
Zaterdag 16 september, 20.15 uur
Zondag 17 september, 14.30 uur
Zondag 17 september, 20.15 uur

Kaartverkoop
www.stadsschouwburggroningen.nl of www.goov.nl, telefonisch 050 3680368 of aan de kassa van de Oosterpoort, Trompsingel 27, 9724 DA Groningen (open van ma-vr van 12 tot 18 uur)

Artistiek Team
Artistieke leiding en regisseur: Jack Nieborg
Script en liedteksten: Jan Veldman
Onderzoek en interviews: Harm van den Berg
Componist en arrangeur: Jan Meiborg
Muzikale leiding: Piet Roorda
Choreografie: Carla van Zanten
Decorontwerp: Janco van Barneveld
Kostuumontwerp: Margot van der Kamp
Co-arrangeur en koordirigent: Robert Ramaker
Grime: Marjan van den Hof
Licht: Hans Boven
Geluid: Bart Hof

Comité van Aanbeveling
De heer Joop van den Ende, Nederlands mediamagnaat op het gebied van televisie en musical. Bij hem, bij de Soundmixshow, is Jacques J. d’Ancona zijn landelijke carrière begonnen. Vele, zo niet alle, VandenEnde-musicals heeft d’Ancona gerecenseerd.
De heer Hans Nijland, algemeen directeur FC Groningen, de club waar Jacques d’Ancona zich mee verbonden voelt en veel voor goede doelen doet. D’Ancona zit nu al 60 jaar in het scheidsrechtersvak en heeft gefloten voor het amateurveld.
De heer Pieter Sijpersma, hoofdredacteur Dagblad van het Noorden, de krant waar Jacques J. d’Ancona nog altijd werkt en waar hij groot geworden is.
De heer Mischa van den Berg, hoofdredacteur RTV Noord. Bij RTV Noord heeft Jacques d’Ancona vele programma’s gemaakt.

Link: www.harendekrant.nl